Patří mezi nejprodávanější, i když už 28 let nevydal desku

7. březen 2021

Jedním z nejprodávanějších hudebníků světa v populární hudbě je americký klavírista a zpěvák Billy Joel. Už 28 let však nenatočil žádné nové album, pouze koncertuje. Proč tomu tak je?

Píseň The River Of Dreams je zajímavá několika tzv. stoptimy, které jsou asi nejdelší v historii populární hudby. Její autor, americký zpěvák Billy Joel, ji nazval The River Of Dreams, řeka snů, a je to titulní skladba jeho stejnojmenného alba z roku 1993. Píseň byla nominována na cenu Grammy.

Billy Joel od vydání desky The River Of Dreams už žádné další studiové album nevydal. Proč? Podle jeho slov ho stálo spoustu sil, tvrdě na něm pracoval, bylo to to nejosobnější, co udělal a on očekával po jeho vydání mnohem větší zájem fanoušků. A i když se alba prodalo přes čtyři milióny kopií, byl zklamán. Vesele však koncertuje dál a vydává živé desky, ale žádné další studiové album, a to už od onoho roku 1993, kdy mu bylo 44 let.

autor: Jaroslav Kopejtko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.