Plzeň má v nabídce nové nájemní byty, zájemci se mohou hlásit

7. únor 2024 19:53

Plzeň má 39 nových nájemních bytů. Vznikly rekonstrukcí tří domů v Korandově ulici poblíž centra u areálu Škodovky, která stála 110 milionů korun. Zájemci o jejich pronájem se stále mohou hlásit.

Nové byty v Korandově ulici v Plzni

V opravených bytových domech dříve také byly nájemní byty, ale už zcela nevyhovující. Po rekonstrukci mají domy nové střechy, krovy, fasády a kompletní obnova se týkala i samotných bytů.

Nabídka k pronájmu zahrnuje byty od těch menších 1+1 po větší 3+kk. Město je využije hlavně pro mladé rodiny, seniory nebo lidi se zdravotním postižením. První nájemníci se už stěhují. „Byty jsou vybaveny standardně, mají veškeré povrchové úpravy, kuchyňskou linku, koupelnu. Lidé si přinesou jen nábytek a světla a mohou bydlet,“ říká vedoucí oddělení správy z bytového odboru magistrátu Jan Souček. V bytových domech najdeme výtahy, kočárkárny, sklepní kóje i sušárny.

Nové byty v Korandově ulici v Plzni

Jeden byt město poskytlo Západočeské univerzitě pro jejího pracovníka. Čtyři byty jsou pak k dispozici pro neziskové organizace, s nimiž Plzeň spolupracuje. Měsíční nájemné vychází na zhruba 143 korun za metr čtvereční. V bytech pro seniory a zdravotně postižené to pak bude 50 korun za metr čtvereční. Veškeré informace o tom, jak se o byt přihlásit, najdou zájemci na byty.plzen.eu.

autoři: Jitka Englová , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio