Plzeň patří skokanům o tyči. Představí se ti nejlepší, které česká atletika má

4. září 2013

Setkání atletických hvězd s mládeží, tak zní podtitul mezinárodního exhibičního závodu Plzeňská tyčka. Hvězdami budou nejlepší čeští skokani a skokanky o tyči a také několik zahraničních hostů.

Plzeňská tyčka se letos koná už počtvrté. Premiérově ovšem na ještě novotou zářícím atletickém stadionu města Plzně ve Skvrňanech. I tentokrát slibují organizátoři to nejlepší, co česká tyčka nabízí. Plzeňskou stopou bude účast Lukáše Bechyně. Ten je zároveň jedním z organizátorů.

„Můžeme tady letos zase přivítat Jiřku Svobodovou, naši mistryni Evropy z loňského roku a osmou z mistrovství světa letos v Moskvě, druhou nejlepší Češku Romanu Maláčovou a Anetu Moryskovou, která nás reprezentovala na mistrovství Evropy do 22 let ve finském Tampere a je čerstvou mistryní republiky do 22 let. A přijede i Ildze Bortascenoka z Lotyšska.“

„V mužském závodě se představí česká špička, stoprocentně bude Michal Balner, náš nejlepší tyčkař, Adam Ptáček, český rekordman, Lukáš Posekaný, reprezentant do 22 let, a závodit budu taky já,“ vyjmenovává Lukáš Bechyně.

Ženská část Plzeňské tyčky odstartuje v 16 hodin. Přibližně v půl šesté přijdou na řadu muži. Odpoledne na atletickém stadionu ve Skvrňanech toho ale nabídne víc. Součástí Plzeňské tyčky budou rovněž štafetové závody i dětská atletika, tedy disciplíny otevřené všem mladým zájemcům. Celý program začne ve 14 hodin a 30 minut.

autor: jnm
Spustit audio