Plzeň vyhrála nad Bílými Tygry 3:2

15. leden 2020 06:20

Základní části hokejové extraligy je dávno za svojí polovinou, přesto spolu Plzeň a Liberec hráli v této sezoně poprvé. Lépe z toho vyšli Západočeši, za které zaznamenal už šedesátý bod útočník Milan Gulaš.

Plzeň slaví šestou výhru v řadě, v dohrávce 24. kola doma vyhrála nad Bílými Tygry 3:2. Po vypískání poražených si po vítězném zápase přáli plzeňští fanoušci, aby z šatny vylezli všichni hráči domácích. A když byly oslavy tříbodového vítězství v plném proudu, na druhé straně vylezl ze šatny Liberce kapitán a jeden ze střelců Ladislav Šmíd. Víc práce měl ale v obraně - třeba uhlídat Milana Gulaše. Ten v přesilovce přihrál na nakonec rozdílový gól - zaznamenal tak šedesátý bod v sezoně!

„Je hrozně chytrej, o něm třeba 30 vteřin na ledě nevíte, tlačíte je u nich v pásmu, a najednou dostane puk a je schopnej to použít. Skoro každej, kdo to pukuje, je nebezpečnej, dokáže najít spoluhráče, i má výbornou střelu, takže suverénně pro mě nejlepší ofenzivní hráč i nejlepší hráč v extralize. Pálí mu to. Je to super sezona a je vidět, že na sobě maká a udržuje se,“ řekl na adresu Gulaše liberecký Ladislav Šmíd.

Soupeři se utkají znovu v pátek

I když je základní část extraligové sezony daleko za svojí polovinou, Plzeňští proti Libereckým proti sobě hráli poprvé. „Dlouho jsme spolu nehráli, takže ta příprava a to očekávání bylo takový delší. Oba dva soupeři nechtěli udělat žádnou chybu, nicméně za stavu 3:0 jsme ten výsledek měli víc udržet, udělali jsme zbytečně faul a soupeře, který má velmi kvalitní přesilovky, jsme díky tomu faulu dostali do hry. Jinak si myslím, že je to vynikající a v pátek bude odveta. Můžeme se těšit na vynikající utkání,“ uznal trenér vítězů Ladislav Čihák.

V pátečním extraligovém kole se stejní soupeři utkají znovu - jen to bude na severu Čech. A ve hře bude dokonce první místo v tabulce. Ta vypadá následovně - vede Sparta, má stejně bodů jako Liberec. Plzeň je třetí s dvoubodovou ztrátou.

autoři: František Kuna , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio