Plzeňané budou mít možnost nakoupit elektřinu a plyn v aukci

14. srpen 2013

Až třicet procent nákladů by mohli ušetřit lidé ve třetím plzeňském obvodě na elektřině a plynu. Úřad ve spolupráci se specializovanou firmou totiž připravuje elektronickou aukci, která by měla cenu elektřiny a plynu pro koncového zákazníka výrazně snížit.

Jde o to, že domácnosti se sdruží a společně draží co nejlevnějšího dodavatele. Aukci provede odborná firma, garantem bude úřad třetího plzeňského obvodu.

„Je to společnost, kterou jsme si prověřili. A podle zkušeností z aukcí, které už udělali, je jasné, že to nejsou žádní spekulanti. Já doufám, že se přihlásí co nejvíc lidí a že co nejvíc lidí využije zabezpečení co nejnižší ceny pro energii, kterou odebírají,“ říká místostarosta městské části Radislav Neubauer.

Aukce se mohou zúčastnit všichni nájemci a vlastníci nemovitostí z třetího plzeňského obvodu, kteří odebírají elektrickou energii a zemní plyn.

Veškeré informace lze získat od 26. srpna každé pondělí a úterý v budově úřadu v sadech Pětatřicátníků 1, kde se také můžete do aukce přihlásit.

autor: čer
Spustit audio