Plzeňská diecézní charita organizuje pomoc pro ostatní zaplavené oblasti

7. červen 2013

Letošní povodně sice začaly v Plzeňském kraji, jinde v republice jsou nakonec škody mnohem větší. Západočeši proto nabídli pomocnou ruku i jiným regionům. Na sever Čech se vydali například vojáci nebo šumavští hasiči. Plzeňská zoologická zahrada zase poskytla azyl ptákům ze zatopené pražské zoo. A pomoc zorganizovala i Diecézní charita Plzeň.

Na pomoc lidem v zatopených oblastech vyhlásila Diecézní charita Plzeň materiální sbírku. Čisticí, úklidové a ochranné prostředky shromažďuje plzeňská charita ve svém humanitárním skladu v Cukrovarské ulici ve čtvrti Doudlevce. Dárci je tam mohou nosit ještě celý příští týden.

„Lidé mohou přinášet zejména Savo, rukavice a další úklidové a ochranné prostředky. Z pracovního nářadí například kbelíky, kartáče, košťata a podobně,“ říká za organizátory sbírky Miroslav Anton.

Některé obce v Plzeňském kraji se inspirovaly a pořádají své dílčí sbírky. Diecézní charita Plzeň hledá současně i dobrovolníky, kteří se v případě potřeby zapojí do odklízení povodňových škod na severu Čech.

Čtěte také

„Budeme potřebovat ženy a muže, kteří jsou fyzicky zdatní a schopní, a zároveň psychicky vyzrálí, trpěliví a se schopností nadhledu a spolupráce,“ definuje ideální uchazeče Miroslav Anton.

Humanitární sbírka skončí dnes večer v 18 hodin, nábor dobrovolníků ale bude pokračovat i v dalších dnech.


Zvětšit mapu
Povodňová konta

Čtěte také

autoři: Marína Dvořáková , lum
Spustit audio