Plzeňská ZOO otevřela nové hřiště

4. září 2018 08:40

Zoologická zahrada v Plzni nabízí další hřiště pro malé návštěvníky. Na konci září otevře ještě stezku v koruně velkého dubu.

Poctivě projít celou plzeňskou zoologickou zahradu zabere několik hodin. Někomu skoro celý den. Zvláště malým návštěvníkům tak možná přijde vhod nové hřiště pro odpočívání nebo dovádění. To nově otevřené se nachází u statku Lüftnerka na půdě chléva.

Hřiště si děti mohou užívat i za deště, najdou na něm několik závěsných chodníků, někde zdolávají opičí dráhu jen po provazech nebo sítích. Vše se báječně houpá a kinklá, zkrátka ideální zábava pro malé dobrodruhy.

Největší atrakcí je velká skluzavka, která ústí venku před chlévem. Výhodou také je, že dětský povyk neruší zvířata ze zoo, pokud tedy není vyloženě nevlídně a krávy nejsou v chlévě pod hřištěm.

Hřiště bylo hotové během pouhých 4 měsíců a přišlo na 4 miliony korun. K oblíbenému venkovnímu hřišti, které je blízko amfiteátru v místě, kde jsou v létě sokolnické ukázky, a této nové vnitřní atrakci přibude už na konci září hřiště v koruně velkého dubu. To bude zároveň sloužit jako interaktivní naučná stezka.

autoři: Jan Markup , Michaela Svobodová
Spustit audio