Plzeňské Viktorii se proti Spartě nedaří, na vítězství čeká už dva roky

19. červenec 2014

Český fotbal, to je v posledních letech hlavně souboj Sparty s Plzní. Po období, kdy měli navrch Západočeši, jsou na tom teď jednoznačně lépe Pražané. V Superpoháru vyhráli poprvé po pěti letech nad Plzní o tři góly.

„V tuto chvíli jsme vyhráli, co se dalo. Oproti Plzni,“ raduje se letenský záložník Lukáš Vácha, který se podobně jako třeba kanonýr David Lafata může honosit tím, že s Plzní jako Sparťan ještě neprohrál.

Poslední vítězství Západočechů po Limberským nafilmované penaltě se totiž datuje v září 2012. Od té doby Pražany už pětkrát v řadě neporazili. Ale psychický blok prý podle útočníka Stanislava Tecla nemají.

„Blok určitě ne. Bohužel se nám teď na Spartu nedaří, jak bychom si představovali,“ říká Tecl.

„Psychický blok to není určitě. Nerad bych to komentoval. Mám na to svůj názor a je to na zamyšlení,“ přidává se trenér Viktorie Dušan Uhrin mladší.

Ten musel po Superpoháru rozdýchávat nejvyšší porážku Plzně od Sparty za posledních pět let.

Letenští ale tříbrankový rozdíl v úvodním vzájemném utkání sezóny nepřeceňují. Obránce Pavel Kadeřábek ani trenér Vítězslav Lavička.

„Určitě si nemyslíme, že jsme někde jinde než Plzeň,“ přiznává Kadeřábek.

„Plzeň má velmi kvalitní mužstvo. Jsem přesvědčený, že budou hrát o nejvyšší příčky i v nadcházející sezoně. Cítíme k nim zdravý respekt, na druhou stranu jsme rádi, že obraz naší hry a výsledky jsou takové, jaké jsou,“ popsal situaci Lavička.

Čtěte také

A mohl Superpohár naznačit, jak na tom budou Sparta a Plzeň ve zbytku začínající sezóny? Kdo z nich bude mít navrch?

„Každý zápas je jiný. Přesvědčili jsme se o tom i minulou sezonu. Tyto zápasy se budou vždycky těžko předpovídat. Určitě to není tak, že když jsme teď prohráli, tak prohrajeme i další dva zápasy v lize,“ říká a zároveň doufá útočník Plzně Stanislav Tecl.

První ze zmíněných ligových zápasů a tedy nejbližší vzájemný duel sehrají Sparta a Viktoria až za tři a půl měsíce, ve 13. kole na začátku listopadu.

autoři: jsu , Vojtěch Bureš
Spustit audio