Plzeňský zimní stadion se bude jmenovat ČEZ Aréna

25. duben 2005

Přejmenování zimního stadionu města Plzně na ČEZ Arénu schválili městští radní. ČEZ poskytne za tři roky klubové pokladně devět milionů korun, každý rok třetinu. Dominantní výrobce a distributor elektřiny, který už má od loňska stejnojmennou arénu v Ostravě, podporuje sportovní aktivity velkých klubů ve všech pěti regionech, kde má distribuční firmy. Západní Čechy dosud scházely.

Jak uvedl obchodní manažer extraligového hokejového klubu HC Lasselsberger Plzeň Jan Šůs, v těchto dnech se má dolaďovat smlouva a hala se tak může jmenovat Aréna už od května.

"V regionu jsme sice partnerem filmového festivalu v Karlových Varech, ale chceme také podpořit sport," uvedl mluvčí ČEZ Ladislav Kříž. Podle něj se nejedná o peníze extraligovému klubu HC Lasselsbereger Plzeň, ale na podporu celého sportovního objektu, který podle Kříže využívají stovky sportovců včetně dětských a mládežnických klubů.

Logo

Současný šéf ČEZ Martin Roman jednal ještě jako generální ředitel Škody Holding s plzeňskou radnicí už v květnu 2002 o přejmenování městského stadionu na Škoda Aréna. Tehdy také nabízel devět milionů korun na tři roky, ale radnici se suma zdála nízká. Škodovka byla do roku 1993 majitelem haly a klub několik desetiletí nosil název Škoda Plzeň.

Podle informací ČTK se roční rozpočet extraligového klubu pohybuje kolem 60 milionů korun. Hlavním partnerem plzeňského hokeje je dlouhodobě největší výrobce keramiky Lasselsbereger Plzeň, který má také v hale nejvíce reklamních poutačů.

Logo

Plzeňská radnice vložila v minulých třech letech do obnovy stadionu zhruba 150 milionů korun. O tom, že je tato ledová plocha s kapacitou 7900 diváků stánkem evropského formátu, svědčí konání mistrovství světa hráčů do 18 let. Architektonicky moderně řešený stadion je z roku 1968.

autor: Směna ČRo Plzeň | zdroj: ČTK
Spustit audio