Plzeňští fotbalisté budou v Mariboru bojovat o postup do LM. Sázkové kanceláře o postupu nepochybují

28. srpen 2013

Fotbalisté Viktorie Plzeň dnes budou v Mariboru bojovat o pohádkové miliony. Pokud Západočeši zvládnou odvetu čtvrtého předkola Ligy mistrů na půdě soupeře, mohou se těšit na podzim do společnosti evropské fotbalové smetánky, a také na pořádnou injekci do klubové pokladny. Tuzemské sázkové kanceláře o postupu viktoriánů nepochybují.

Západočechům věří přes 90 procent sázkařů. A tomu odpovídají i kurzy největších českých sázkových kanceláří. Ty se pohybují přibližně okolo 1,08 ku jedné.

Mírným favoritem jsou Západočeši i v samotném utkání v Mariboru. Trenér Pavel Vrba je ovšem nohama na zemi. Hotového podle něj není vůbec nic.

„Nikdo z nás tady netlachá, že máme jasný postup, že máme slabé soupeře. Naopak respektujeme sílu soupeře, respektujeme to, že se hraje na dvě utkání, která nejsou vůbec jednoduchá. Přesvědčili jsme se o tom už několikrát a přesvědčila se o tom spousta českých mužstev," říká Vrba.

"Sílu soupeře respektujeme, na druhou stranu máme pozici, kterou jsme si vytvořili, a máme velkou šanci postoupit dále. Bude se rozhodovat na hřišti. Jsme v situaci, kdy to chceme zvládnout, a věřím, že se nám to podaří,“ dodává trenér.

Pokud viktoriáni dnešní utkání v Mariboru skutečně zvládnou, mohou se těšit na zvučné soupeře a také pohádkový bonus ve výši 220 milionů korun. Na poraženého čeká "jen" základní skupina Evropské ligy a zhruba 33 milionů korun.

Utkání začne dnes ve 20 hodin a 45 minut.

autor: jnm
Spustit audio