Plzeňští hokejisté se chystají na zápas s mistrovským Litvínovem, nervózní nejsou

25. září 2015

Indiáni utržili už dvě extraligové porážky, důvod k obavám a nervozitě před dnešním utkáním to ale podle nich není.

Žádná nervozita, jen lehké mrazení v břiše, říkají po porážkách s Libercem a v Olomouci trenéři hokejové Plzně. Jejich týmu se vůbec nedaří proměňovat vyložené šance a s tím souvisí i naprosto neškodné přesilovky. To by se mohlo Indiánům v dnešním zápase s mistrovským Litvínovem zle vymstít.

Plzeňský trenér Michal Straka v zápase proti Litvínovu plánuje několik změn. Do hry se vůbec nezapojí Michal Poletín, naopak šanci dostane mladý obránce David Sklenička. A trochu se bude míchat i s prvním útokem, kterému teď bude v centru velet Jakub Lev.

„Jsou to dva zápasy, takže se z toho nijak nestresujeme. Doufáme, že to teď zase zlomíme doma, před domácím publikem. Mohlo by zase přijít víc lidí, když to není v televizi a uděláme všechno pro to, abychom vyhráli. Je začátek sezony, všichni jsou plní sil. Takže si myslím, že to bude vyrovnaný zápas, rozhodnou podle mě přesilovky," řekl Jakub Lev.

Plzeň chce hrát aktivnější hokej

Jenže bodovat chce i úřadující mistr. Možná o to víc, že poslední tři utkání prohrál. Od Liberce, Brna a Mountfieldu navíc inkasoval třináct branek. Ačkoliv se Litvínovu výsledkově nedaří, je právě tohle jeho výstavní disciplína, každá pátá přesilovka totiž končí gólem. Lepší statistiky má jen Sparta. A respekt nebudí jen tato čísla.

„Nemají Růču, ale pořád tam mají Hübla a Hanzla a Františka Lukeše, takže pořád tam mají opravdu šikovné hráče. i v těch přesilovkách umí rozhodnout a na to my si musíme dávat pozor. Musíme prostě hrát aktivnější hokej, chceme být víc na puku, aby ten rozhodčí sledoval je, aby je vylučoval a ne nás," uvedl asistent trenéra Ladislav Čihák.

Jestli si Indiáni připíší třetí porážku v řadě nebo Litvínov čtvrtou, bude jasnější dnes po 17:30, kdy utkání na plzeňském zimním stadionu začne.

autoři: Směna ČRo Plzeň , jnm
Spustit audio