Plzeňští redaktoři Českého rozhlasu darovali osobní setkání

20. prosinec 2022 14:17, aktualizováno

Ježíškovými vnoučaty se letos stali i dva plzeňští redaktoři. Panu Robertovi, který si přál osobní setkání, přinesli sami sebe.

Populární charitativní projekt Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata už řadu let přináší radost seniorům ze všech koutů republiky tím, že plní jejich přání. Ta jsou velmi různorodá a ne vždy se jedná o něco materiálního. Někdo by se například rád osobně setkal se svou oblíbenou osobností.

Přesně takové bylo největší přání 56letého Roberta. Ten žije s maminkou Marií v domově Clementas v Janovicích nad Úhlavou na Klatovsku a toužil po tom potkat dva redaktory Českého rozhlasu Plzeň Lukáše Milotu a Jitku Englovou.

Těsně před tím, než se Lukáš a Jitka stali Ježíškovými vnoučaty, vydal se za Robertem a jeho maminkou pracovník domova Pavel Pechoušek a nenápadně je na blížící se setkání s redaktory připravil. Právě pan Pavel celou návštěvu zprostředkoval: „Vždy když za Robertem a Marií přijdu, hlavním tématem našeho hovoru je Český rozhlas Plzeň a jeho redaktoři. Takže jsem usoudil, že by pro ně nemohl být lepší dárek, než aby se s Lukášem Milotou a Jitkou Englovou osobně poznali,“ prozradil.

Robert i Marie si s redaktory popovídali a obdrželi od návštěvy také několik dárků – batoh, hrneček i podepsané fotografie. Na závěr si vyzkoušeli, jaké je rozloučit se s posluchači přímo v rámci reportáže.

autoři: Lukáš Milota , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio