Plzeňští záchranáři budou mít nové sídlo

7. září 2012

Do nového sídla by se na konci příštího roku měla přestěhovat Zdravotnická záchranná služby Plzeňského kraje. Slavnostní poklep na základní kámen včera odstartoval výstavbu v areálu bývalých kasáren v Plzni na Borech.

Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje v současné době sídlí v nevyhovujících pronajatých prostorách v ulici Edvarda Beneše, v budově z 80. let, kde není odpovídající zázemí ani pro personál, ani pro techniku.

Výstavbu se záchranářům podařilo prosadit po několika letech usilovného zájmu o novou budovu s přispěním svého zřizovatele, kterým je Krajský úřad Plzeňského kraje.

Jak uvedl Michal Šebek, manažer vnějších vztahů zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje, nová budova vyjde na přibližně 108 milionů korun. Sídlit v ní bude ředitelství krajské záchranné služby, krajský dispečink tísňové linky 155 a výjezdové skupiny záchranářů pro oblast Plzně města.

Objekt bude vybaven nejnovějšími technologiemi nezbytnými pro kvalitní činnost operačního střediska linky 155 a budou v něm také vybudována moderní stání pro sanitky a dílny pro menší opravy a údržbu vozidel. Záchranáři budou z nového sídla vyjíždět přímo na jednu z hlavních tepen města Klatovskou třídu.


Zobrazit místo Prostor bývalých kasáren Plzeň - Bory na větší mapě
autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio