Po squashi a bowlingu chystá Stříbro novou ledovou plochu

Vůbec první sportovní halu, určenou na squash, bowling a kuželky, má město Stříbro. Stavba za 13 milionů korun vznikla ve sportovním areálu, který patří občanskému sdružení TJ Baník. Stříbro dosud mělo pouze starou kuželnu, bowlingová dráha je nejblíže v Tachově nebo v Plzni, více než 30 kilometrů od města. Nyní se počítá také s novou ledovou plochou.

Na výstavbu haly dostalo město ze státního rozpočtu 12,5 milionu korun, zbytek dodalo město. Nová hala nemá palubovku na míčové hry. Fotbal a volejbal hrají obyvatelé Stříbra ve čtyřech tělocvičnách u středních a základních škol. Naváže na ni ale výstavba ledové plochy za 12,5 milionu korun, která bude otevřena koncem roku. Ve Stříbře je zatím asfaltová plocha, která se polévá vodou, a ve městě se tak bruslí výjimečně. Peníze na ledovou plochu už v rozpočtu jsou.

Kluziště je na pozemku města. Na sousední ploše, která je v majetku klubu, skončí ještě letos oprava tribuny atletického a fotbalového stadionu, která je z 50. let minulého století. Tato investice, na níž má také přispět stát, přijde na jednotky milionů korun. Radnice chce co nejdříve vypsat výběrové řízení. Stříbro dále požádalo Pozemkový fond o vydání sousedních 8,8 hektaru pozemků, na nichž chce postavit lezecké stěny, sítě a překážky, opičí a skateboardové dráhy, plochy pro petanque a dětská hřiště. Pozemky jsou nedaleko od parku a řeky a jsou ideálním místem pro vyžití dětí a mládeže. Obrovskou plochu pro sport a zábavu chce mít město pohromadě a propojenou. Už loni postavilo Stříbro novou tartanovou dráhu, která patří také TJ Baník.

bowling

Stříbro dále požádalo Pozemkový fond o vydání sousedních 8,8 hektaru pozemků, na nichž chce postavit lezecké stěny, sítě a překážky, opičí a skateboardové dráhy, plochy pro petanque a dětská hřiště. Pozemky jsou nedaleko od parku a řeky a jsou ideálním místem pro vyžití dětí a mládeže. Obrovskou plochu pro sport a zábavu chce mít město pohromadě a propojenou.

Už loni postavilo Stříbro novou tartanovou dráhu, která patří také TJ Baník.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio