Policisté v Plzni pomohli lidem i mimo svou službu. Charitě věnovali své šaty

23. prosinec 2014

Plzeňští policisté se rozhodli „pomáhat a chránit“ nejen v uniformě, ale i mimo pracovní dobu. Vyhlásili mezi sebou sbírku oblečení, které pak předali Středisku sociální rehabilitace při Diecézní charitě v Plzni. Právě tato organizace potom rozděluje šaty bezdomovcům a dalším lidem, kteří je zrovna potřebují.

„Chtěli jsme tím potěšit sociálně slabé, protože nám, jakožto veřejným činitelům, není lhostejný jejich osud. Alespoň touto maličkostí můžeme přispět,“ vysvětluje nápad zástupce vedoucího policejního oddělení Plzeň-Bory, nadporučík Tomáš Kořan.

Spolu se svými kolegy předal charitě devět velkých černých pytlů po okraj naplněných zimním oblečením. Převzala je Daniela Kolmanová. „Klientů, kteří si chodí pro zimní oblečení, je hodně. Jsme rádi, že jsme dostali tolik věcí,“ říká.

Charitní šatník je otevřený pro širokou veřejnost. „Kdokoli si může oblečení koupit. A pak sem chodí lidé s doporučením. Ti to mají zadarmo,“ uvádí Kolmanová s tím, že o tom, kdo dostane oblečení zdarma, rozhoduje mimo jiné správa sociálního zabezpečení.

„Posoudí, co potřebují, a my jim to potom dáme,“ dodává pracovnice charity Daniela Kolmanová.

Humanitární sklad Diecézní charity Plzeň, jehož součástí je i charitní šatník, se nachází v Cukrovarské ulici nedaleko plzeňského zimního stadionu. Pro zimní oblečení, třeba i to od policistů, si sem lidé mohou přijít každý všední den.

autor: lum
Spustit audio