Policisté varují: i na hřbitovech se krade, chraňte si své osobní věci

3. listopad 2023 14:46, aktualizováno

Lidé v posledních dnech víc než jindy navštěvují hřbitovy. Připomínají si totiž Památku zesnulých. Právě v období kolem Dušiček mohou lidé u hřbitovů častěji potkávat policisty a strážníky.

Ústřední hřbitov Plzeň

Policisté se snaží varovat návštěvníky před případnými zloději. Na ústředním hřbitově v Plzni na Dušičky policisté rozdávali letáky s různými upozorněními. Například varovali, aby lidé nenechávali osobní věci na sedačkách zaparkovaných aut a při úpravě hrobů měli tašky a kabelky pod dohledem. Na tuto prevenci návštěvníci hřbitovů prý někdy nedbají.

Ústřední hřbitov Plzeň

„V rámci běžného výkonu služby vykonáváme dohled nejen nad samotnými pietními místy, ale i na silnicích,“ uvedla krajská policejní preventistka Veronika Hokrová. A co by lidem chystajícím se na hřbitov uctít památku svých blízkých poradila? „Základem je obrnit se trpělivostí, protože v současné době se musí počítat se zvýšenou hustotou provozu. Respektujte a dodržujte pravidla, tím eliminujete případná rizika nehodovosti. Na samotném hřbitově pak nezapomínejte mít všechny své věci pod dohledem.“

autoři: Martina Klímová , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio