Pomohlo být nám jít v sérii do vedení, říká před třetím semifinále play-off plzeňský asistent Špaček

28. březen 2013

Velice důležitý zápas dnes uvidí fanoušci na plzeňském zimním stadionu. Stav semifinálové série play-off hokejové extraligy mezi plzeňskými Indiány a pražskou Slavií je zatím vyrovnaný 1:1. A kdo uspěje, bude mít velkou psychickou výhodu. Statistiky z této sezony hovoří ve prospěch výběru Vladimíra Růžičky, Indiáni si přejí opak.

Slávisté jsou v této extraligové sezoně doslova postrachem domácích týmů. Z jejich ledu si v základní části odvezli rovných 45 bodů, a jsou tak vůbec nejlepším týmem. Ale ani Západočeši se v tomto ohledu nemají za co stydět. Jejich sbírka uloupených bodů je jen o pět bodů chudší, a to znamená v tabulce venkovních zápasů třetí příčku.

„Oni jsou velmi dobře bruslařky vybavení. Dohrávání soubojů a pohyb po celém hřišti nám šlo až ve druhém utkání a měli bychom to přenést i do dnešního zápasu,“ připomíná jeden z plzeňských trenérů Jaroslav Špaček. Někdejší výtečný obránce s tvrdou střelou strávil většinu základní části na tribuně, odkud Indiány pozoroval, teď už je na střídačce a svou novou roli si náležitě užívá. A je také spokojen s tím, jak Plzeň hraje, tedy směrem dozadu.

„Nedostáváme moc gólů. Myslím, že co jsme teď vychytali pár těch much, které jsme tam měli, tak naše obrana hraje velice dobře,“ pochvaluje si Jaroslav Špaček. Před domácími zápasy stojí před Indiány velká výzva. V základní části totiž se Slavií před vlastními fanoušky dvakrát prohráli. Poruší-li v play-off tuto tradici, mohou na svoji stranu dostat velkou psychickou výhodu.

Plzeň ještě v letošních sériích play-off nevedla

„Teď bude hodně záležet na našich dvou domácích zápasech. Proti Litvínovu jsme čekali sedm utkání a uvidíme jak teď. Určitě bychom se potřebovali dostat také jednou do vedení v sérii a myslím, že by se nám pak hrálo o hodně lépe,“ konstatuje bývalý výborný reprezentační obránce.

K tomu bude zapotřebí navázat na předchozí zápas na Slavii, zlepšit střeleckou produktivitu a také přesilovky, které jsou pro Indiány téměř nevýhodou. Co zlepšit, přitom plzeňský asistent trenéra Jaroslav Špaček moc dobře ví. „Jak Slavia, tak Litvínov po nás šly hodně rychle a myslím, že jsme až moc drželi puk, tím pádem jak ten puk nelítal, tak nebyly ani šance. Neměli jsme ani moc střelby, abychom mohli dát moc gólů,“ uzavírá plzeňský asistent.

Třetí semifinálový duel mezi plzeňskou Škodovkou a Slavií Praha začne na plzeňském zimním stadionu dnes v 18 hodin a 15 minut.

autoři: jnm , mij
Spustit audio