Porušování vyhlášek a obchod s chudobou. Na bezpečnost v Bukovanech nově dohlíží strážníci

11. duben 2024 11:35

Od začátku dubna mají obyvatelé Bukovan na Sokolovsku nové bezpečnostní stráže ve svém městě. Tým dvou strážníků, tvořící nově zřízenou obecní policii, se ujal dohledu nad dodržováním místních vyhlášek a udržováním pořádku v ulicích.

Iniciativa vzešla z rozhodnutí místního zastupitelstva, které reagovalo na stížnosti občanů. Obyvatelé Bukovan si radnici opakovaně stěžovali na nárůst kriminality, nepořádek v ulicích, časté popíjení alkoholu na veřejnosti i rušení nočního klidu.

„Máme tu velký problém s těmi nepřizpůsobivými, to souvisí s obchodníky s chudobou, a tím nám narůstá nepořádek v obci. Zastupitelstvo rozhodlo, zřídili jsme obecní policii. Zatím jsem maximálně spokojený, protože fungují velmi dobře,“ potvrdil nezávislý starosta Zdeněk Paulus.

Kromě dvou stávajících strážníků je radnice připravena přijmout další pracovníky, pokud by to situace vyžadovala. Na technické vybavení obecní policie přispěje Karlovarský kraj částkou 300 tisíc korun.

Místní obyvatelé doufají, že nově zřízená obecní policie přispěje k zlepšení životního prostředí v Bukovanech, zajistí klid a bezpečnost pro všechny obyvatele a pomůže řešit dlouhodobé problémy spojené s porušováním veřejného pořádku.

Spustit audio