Potravinová banka v Karlovarském kraji má nový sklad, plnit ho začne s jarní sbírkou

12. duben 2024 09:15

Nový sklad Potravinové banky se nachází v Královském Poříčí na Sokolovsku. Je větší než ten, který teď banka využívá. První zboží sem začnou zaměstnanci vozit už v sobotu.

Potravinová banka v Karlovarském kraji má nové skladovací prostory. Vznikly v objektu bývalé jídelny střední školy v Královském Poříčí na Sokolovsku. Budovu banka koupila od města za 3 miliony korun. Rekonstrukce trvala tři roky.

„Nám se ten objekt líbil už od začátku. Má obrovský sál a další napojené místnosti, které jsou veliké, a vejde se sem hodně zboží. S financováním pomohla dotace, kterou jsme získali z Fondu soudržnosti v rámci operačního programu Životního prostředí,“ uvedl ředitel regionální Potravinové banky Milan Hloušek.

Jarní potravinová sbírka je už tento víkend!

První zboží do nových prostor zaměstnanci potravinové banky budou zavážet už tuto sobotu, kdy začíná Jarní potravinová sbírka. Zapojí se do ní taky 40 obchodů v Karlovarském kraji. Zhruba v polovině pak můžete potkat dobrovolníky. Bude jich téměř 180.

Podle Milana Hlouška jsou zapotřebí hlavně trvanlivé potraviny a dětské zboží. „Musím říci, že před touto sbírkou nejsme úplně vybraní, ale je sortiment, který nám chybí. Jsou to konzervy, mléko, kompoty, přesnídávky pro děti, sunary. Naopak máme ještě zásobu těstovin. Pokud by sbírka nebyla, zbyla by nám tato zásoba tak na měsíc,“ dodal.

Potravinová sbírka se v sobotu 13. dubna uskuteční od 8 do 18 hodin.

Spustit audio