Poznejte staré Bory prostřednictvím speciální naučné stezky

30. říjen 2023 19:21, aktualizováno

Semlerova rezidence, budova rozhlasu nebo věznice. To jsou některé ze zastávek stezky, kterou ke 105. výročí vzniku republiky připravilo město se spolkem Pěstuj prostor.

Koncerty, návštěvy kulturních a sportovních institucí za symbolické ceny, lampionový průvod nebo ohňostroj, to jsou akce, jež už tradičně připravuje Plzeň k říjnovým oslavám vzniku republiky. V posledních letech k nim přibyla i vlastivědná stezka. Po Petrohradu a Americké třídě se tentokrát zaměřila na čtvrť Bory.

Stezka Šumné Bory je zhruba dva a půl kilometru dlouhá a má dvanáct zastavení. „Začíná u Semlerovy rezidence a pak vede starými Bory k Borskému parku a podél zbývající části Klatovské třídy až k věznici,“ popisuje architekt Petr Klíma ze spolku Pěstuj prostor, jenž stezku připravil.

Oslavy jako takové jsou už sice za námi, ale na stezku je stále možné se vydat. Informační panely zůstanou v ulicích ještě 31. října. Poté budou veškeré informace k dispozici online na webu plzen28rijen.eu. Zde jsou k dispozici i údaje ke stezkám, které město Plzeň a spolek Pěstuj prostor připravily v minulosti.

autoři: Jitka Englová , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Nejnovější zprávy