Přehlídka Fresh Film Fest začíná v Karlových Varech

30. srpen 2006

Třetí ročník mezinárodní přehlídky studentských filmů Fresh Film Fest začíná dnes v Karlových Varech. V průběhu pěti dnů uvede desítky ukázek ze světové studentské kinematografie. Program doplňují celovečerní projekce i hudební koncerty.

Fresh Film Fest je největší mezinárodní soutěžní přehlídka studentského filmu v České republice. Do soutěže bylo letos přihlášeno 547 filmů. Českých filmů přišlo 63, ze zahraničí bylo nejpočetněji zastoupeno Německo.

Výběrem prošlo nakonec 53 filmů ze 33 škol a dvou desítek zemí, které se utkají ve třech soutěžních sekcích, o hlavní cenu v soutěži hraných a dokumentárních filmů, o cenu za nejlepší film v sekci Theatre Optique zaměřené na animované filmy a nové formy a o cenu Magnesia pro nejlepší film ze zemí Visegrádu. Cenu udělí i diváci.

Logo

Součástí doprovodného programu festivalu budou i odborné dílny a semináře, například o product placement, což je přímé zapojování výrobků sponzorských firem do děje filmů, nových trikových technologiích, autorském právu, filmových titulcích či moderní kamerové technice.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio