Při nehodě osobního auta a vlaku na Plzeňsku zemřeli tři lidé, včetně dětí. Jeden muž je v kritickém stavu

27. duben 2020 15:17

Srážka osobního auta a osobního vlaku na přejezdu u Kamenného Újezdu u Nýřan na severním Plzeňsku si vyžádala tři lidské životy, včetně dětí, potvrdila mluvčí krajské záchranné služby Mária Svobodová. Další dva lidé, z toho jedno dítě mladší 15 let, utrpěli zranění.

Podle prvotních informací zemřela na místě nehody třiadvacetiletá žena a děti ve věku 17 a pět let. Čtyřiadvacetiletého řidiče a čtyřleté dítě převezli záchranáři do nemocnice, řekla policejní mluvčí Ivana Jelínková.

„Zdravotnická záchranná služba z místa transportovala letecky muže v kritickém stavu na emergenci Fakultní nemocnice Plzeň a dítě mladší 15 let pozemní cestou, při vědomí se středně těžkými zraněními do fakultní nemocnice na akutní příjem,“ uvedla Svobodová.

Podle mluvčí fakultní nemocnice Gabriely Levorové je muž v nemocnici na jednotce intenzivní péče s vážným poranění hlavy a jeho zdravotní stav je velmi vážný. Malé dítě leží v nemocnici ve stabilizovaném stavu.

Nehoda se stala po 9.00 na přejezdu bez závor a světelné signalizace, kde je osazen pouze výstražný kříž. Vlak jel od Heřmanovy Hutě směrem do Nýřan. Na místě jsou stále záchranáři. Doprava na trati stojí, podle webu Českých drah zajistí dopravu náhradní autobusy. Příčinou nehody se zabývá policie.

Podobně tragická nehoda na přejezdu, při níž zemřeli tři dospělí lidé, se stala v Plzeňském kraji v lednu 2017. Ve Vejprnicích, vzdálených asi sedm kilometrů od dnešní nehody, vjelo časně ráno auto na přejezd opatřený zvukovou signalizací.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Nejnovější zprávy