Při příležitosti šestého výročí Republiky Čížkov budou udělována státní vyznamenání

11. listopad 2005

V sobotu 12. listopadu se budou konat na jihu Plzeňska oslavy státního svátku recesistické Republiky Čížkov. Půjde o státní svátek, jak má být - s vojenskou přehlídkou, zasedáním vlády, projevy i udělováním státních vyznamenání. Republika oslaví 13. listopadu šest let od svého vyhlášení a kromě státního svátku bude slavit také výročí uzavření Čížkovsko-Zářečského přátelství s podobně založenou republikou nedaleko Bechyně.


"To jsme vydedukovali ze rčení, že hloupý sedlák má vždycky největší brambory. Usoudili jsme, že to platí i obráceně a že chytrý sedlák má brambory nejmenší," vysvětlil Tomášek. Kromě toho předpokládá, že z pozice ministra - čekatele na ministerský post postoupí další člověk, u ministerstva bez portfeje se chystá změna názvu a náplně ministerstva. Vláda bude také jmenovat mistra řeznického. Očekává se také seminář o tom, jak zvýšená konzumace alkoholu může vést k nastolení blahobytu.

"Nedělní pokračování oslav bude zaměřeno už jen na konzumaci zbylých zásob ve druhé parlamentní komoře (nese název Žrádlo a pití) a dohledem na dodržování vládního ustanovení, že v den státního svátku se všem ministrům zakazuje pracovat. Naopak mají povinnost řádně slavit a Republice Čížkov provolávat slávu," uzavřel prezident.
autor: Směna ČRo Plzeň | zdroj: ČTK
Spustit audio