Příběh o ztraceném dárku Ježíškových vnoučat má dobrý konec

Přes 15 tisíc přání splnila tentokrát seniorům a dalším lidem Ježíškova vnoučata. Do projektu Českého rozhlasu poslali lidé na chystané projekty také více než 3 miliony korun. 

Své přání měl i devětasedmdesátiletý pan Josef z Přeštic na jižním Plzeňsku. Přál si digitální hodiny s velkými čísly. I když se ve středních Čechách našla rodina, která přání Josefovi splnila, nakonec mohlo všechno skončit pro všechny zúčastněné smutně a hlavně - bez dárku.  

„Ahoj, dědo Pepíčku, jmenuju se Matěj a jsem Tvoje Ježíškovo pravnouče, to rádio vybírali spolu tatínek s maminkou, doufáme, že se Ti bude líbit, jsou tam hodiny a rádio. Pro radost posíláme perníčky, pekl jsem je s mamkou.“ Pod dopisem v tomto znění jsou podepsaní Maty, jeho rodiče Martina a Jirka a pes Fred. Psaní spolu s fotkou přiložili do balíčku s dárkem.

Pečovatelky se balíčku nedočkaly

Rodina z Brandýsa nad Labem tak chtěla coby Ježíškova vnoučata splnit přání 79 letého Josefa. Balíček měl doručit kurýr do Pečovatslké služby Přeštice, která ho pak měla odnést panu Josefovi.

Na zásilku čekala v Přešticích pečovatelka Andrea Wohlmutová. „V práci jsme kvůli tomu byli s paní vedoucí do večera a balíček nepřišel. Byl to víkend a v pondělí přišel balíček, na kterém bylo fixou napsáno "pro pana Josefa". Jenže když jsem ho rozbalila, tak jsem zjistila, že je to pro jinou klientku, došlo k záměně,“ popsala pečovatelka.

Nastalo tedy pátrání po ztraceném balíčku. „Volala jsem do Zásilkovny, kde mi paní řekla, že balíček nám urgentně doručí, uběhly dva dny a balíček stále nešel,“ vyprávěla Andrea Wohlmutová.

Našlo se náhradní Ježíškovo vnouče

Jednoho dne ale do Pečovatelské služby zatelefonoval pan Čada s tím, že balíček našel prázdný a roztrhaný u silnice. „Pan Lukáš Čada s rodinou přišel odpoledne k nám a přivezli nový dárek pro pana Josefa,“ pokračovala pečovatelka. Čadovi se tak stali náhradními Ježíškovými vnoučaty. Příběh o ztraceném balíčku měl tentokrát šťastný konec, podle pečovatelky dárek pana Josefa dojal k slzám.

Původní vnoučata, rodinu Martiny Burešové, samozřejmě zajímalo, co se vlastně stalo s jejich dárkem. Proč kurýr hodiny s rádiem nedoručil? Tady je odpověď mluvčího Zásilkovny Kamila Chalupy: „Považujeme Ježíškova vnoučata za mimořádně přínosný projekt, proto jsme zjišťovali, co se stalo. Viníka jsme vypátrali a již pro nás nepracuje. Na podporu Ježíškových vnoučat jsme věnovali 5 tisíc korun.“

autoři: Lukáš Milota , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio