Propagaci cestovního ruchu v Plzeňském kraji podpoří evropské dotace

26. leden 2012

Plzeňský kraj vydává na podporu cestovního ruchu několik propagačních materiálů, map, brožur i DVD za zhruba 11 milionů korun. Kraj tímto způsobem zpropaguje v informačních centrech nebo na veletrzích cestovního ruchu Šumavu, zajímavá místa pro svatební obřady v česko-bavorském příhraničí, pivní stezky a pivovary nebo Chodsko.

Například nová brožura Pivní stezky Plzeňským krajem je ucelený průvodce po všech 11 současných velkých i malých pivovarech v kraji, včetně receptů několika regionálních potravin, k jejichž přípravě se pivo používá nebo které se s pivem podávají. Brožura je k dispozici v pěti jazykových mutacích (české, anglické, německé, ruské a holandské). Pivní turistiku podpoří také Mapa pivovarů a turistických cílů Plzeňského kraje, kde jsou kromě pivovarů vyznačeny také zámky, hrady a další pamětihodnosti.

Plzeňský kraj také vydává materiály, které propagují pěší turistiku v příhraničí. Spolupracuje na nich s bavorskými partnery. Na jaře vyjde brožura o zajímavých místech pro svatební obřady v příhraničí. Kraj tak reaguje na stále se zvyšující zájem o svatby, které se konají mimo obřadní síně – na zámcích, hradech, v parcích, apod. Německá strana doplní informace o tradičních krojovaných svatbách v Bavorsku.

Připravuje se i propagační materiály o folkloru a turistice na Chodsku nebo o přírodním bohatství zelené střechy Evropy – Šumavy. Všechny informační a propagační materiály vyjdou v rámci projektu Do Plzeňského kraje za přírodou, tradicemi a gastronomií. Jedná se o projekt za více než 10 milionů korun, který začal loni v říjnu a potrvá do června 2013. Peníze na něj získal Plzeňský kraj z Regionálního operačního programu.

autor: mkl
Spustit audio