Provozovatelé plzeňských adventních trhů zrušili hudební program

25. listopad 2021 16:27, aktualizováno

Doprovodný živý hudební program zrušili od čtvrtka 25. listopadu organizátoři plzeňských adventních trhů. Opatření má omezit shromažďování většího množství lidí na jednom místě. O rozhodnutí pořádající firmy Prostr Servis informoval úřad centrálního plzeňského obvodu.

„Po dobu adventních trhů s platností od dnešního dne rušíme veškerá živá hudební vystoupení. Věříme, že tímto opatřením přispějeme k zamezení shromažďování většího množství lidí na jednom místě a tím i větší bezpečnosti návštěvníků trhů,“ říká provozovatel trhů Jaroslav Strohschneider. "Věříme, že přijatá opatření nenaruší předvánoční atmosféru adventních trhů, na kterou jsou Plzeňané zvyklí,“ dodává.

Na trzích v Plzni měl vystoupit Martin Maxa, Leona Machálková, Děda Mládek Illegal Band a další interperti. Trhy na náměstí Republiky zůstávají nadále otevřené v době od 10 do 20 hodin. Pokud budete chtít konzumovat pokrmy a nápoje, musíte se prokázat certifikátem o očkování, případně potvrzením o prodělaném onemocnění. Na atrakce či nákupy je potřebovat nebudete. Návštěvníci by měli dodržovat rozestupy, nosit respirátor a dezinfikovat si ruce.

Už v pondělí magistrát zrušil s ohledem na platná vládní opatření a nepříznivou epidemiologickou situaci nedělní program slavnostního rozsvícení vánočního stromu na náměstí Republiky.

autoři: Veronika Krátká , iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio