Radní Plzně podpoří dřevěné náměstíčko v Kollárově ulici

10. květen 2018

Zachování náměstíčka podporují městští radní. Ti obdrželi od majetkové komise návrh ukončit výpůjčku pozemku. Důvodem jsou inženýrské sítě pod povrchem.

Podle náměstka primátora Pavla Šindeláře radní platformu, kterou si vybudovali sami obyvatelé, podpoří. „Návrhy byly dva. Schválit nebo neschválit. Ten neschválit byl čistě technicistní, protože ta platforma je umístěná na sítích, což správcům sítí pochopitelně vadí. Nicméně tohle jsme vyřešili. Materiál se vrátí v úterý do majetkové komise a následně do rady, a já doufám, že schválí,“ uvedl Pavel Šindelář.

Náměstíčko vybudovali místní obyvatelé vlastními silami od projektu, přes financování až po samotnou realizaci, a proto by o něj neradi přišli. Doufají, že jejich snahu radní ocení.

„Často tady sedí rodiče s dětmi, kolemjdoucí nebo odpočívají senioři, takže to tady vlastně přirozeně hlídáme, aby se v ulici plné zastaváren nic nestalo. Musím říct, že to funguje a jako máma dvou malých dětí, jsem za to moc ráda. Doufám, že radní svým rozhodnutím pomůžou našim snahám o kultivaci ulice,” řekla iniciátorka sousedského života a předsedkyně spolu Kollárka jinak Jana Eismanová.

Na náměstíčku se nejen scházejí sousedé nebo maminky s dětmi, ale konají se zde i různé kulturní a společenské akce, například masopustní koncert, divadla pro děti nebo klidný koncert.

autor: jik
Spustit audio

Související