Regionální veletrh cestovního ruchu Plzeňského kraje má co nabídnout

Dvakrát více vystavovatelů než loni nabídne druhý ročník regionálního veletrhu cestovního ruchu Plzeňského kraje ITEP 2006, který začne 12. října v Plzni. Zatímco loni se asi 3000 návštěvníkům představilo na pět desítek měst, hotelů či památek, letos bude vystavovatelů 106. Většina vystavovatelů je z regionu, představí se ale také některé partnerské regiony a města.

Jak uvedla krajská radní pro cestovní ruch Olga Kalčíková, veletrh by měl návštěvníkům ukázat širokou nabídku služeb v cestovním ruchu a upozornit je na pozoruhodná místa. Návštěvníky čekají stánky firem, měst, muzeí i památek. Představí se zde například partnerské město Plzně Takasaki z Japonska a partnerské regiony Plzeňského kraje - italské Bergamo a německé Horní Falcko a Dolní Bavorsko. Svůj stánek zde bude mít také Bavorská zemská výstava, která se uskuteční příští rok ve Zwieselu a je propagačním partnerem ITEP.

Logo

Regionální veletrh nenabídne jen jednotlivé prezentace, ale také doprovodný program. Jeho součástí jsou například degustace, předvedení některých zvířat chovaných plzeňskou zoologickou zahradou, workshopy o agroturistice a o malých muzeích nebo soutěž o Nejlepší vošouch (bramborák) Plzeňského kraje. Pro mladé lidi je na páteční večer připraven rockový koncert.

Na veletrhu se s Plzeňským kraje představí Plzeň. Podle slov Hany Reitspiesové z oddělení prezentace a marketingu plzeňského magistrátu bude město kromě známých i méně známých historických památek a zajímavostí v expozici prezentovat i novinky z oblasti služeb v cestovním ruchu - informace o ubytovacích kapacitách, službách informačního centra, turistické kartě Pilsen Pass Visitor i o cestovní agentuře města Plzně Bohemia West Travel. Připravená je také prezentace města v digitální podobě například prostřednictvím nejúspěšnějšího DVD o Plzni - 50 nej plzeňské architektury.

Plzeň - katedrála sv. Bartoloměje,nám.Republiky
autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio