Rozhlasová budova v Plzni patřila posluchačům

16. září 2019

V sobotu 14. září Český rozhlas Plzeň otevřel dveře všech svých studií dokořán. Přes 800 návštěvníků se podívalo do rozhlasového zákulisí a sami si vyzkoušeli, co obnášejí jednotlivé rozhlasové profese: moderátora, zprávaře, reportéra nebo zvukaře. 

Mnoho z nich využilo šance a nazpívalo si písničku, kterou si následně odnesli na CD. Nejen děti, ale i dospělí se na chvilku stali vypravěčem pohádky, nebo zlou čarodějnicí.

Během celého dne se návštěvníci setkávali s moderátory. Odnesli si i veselé fotografie z fotokoutku.

Příchozí se mohli zúčastnit pořadu „Výživa v cajku aneb nezbaštěte nesmysly“, zažít v akci dirigenta Plzeňské filharmonie Chuheie Iwasakiho nebo navštívit muzikálová vystoupení DJKT, či veřejnou zkoušku ženského pěveckého sboru Carmina Přeštice.

V rozhlasovém muzeu jsme jim poprvé ukázali rozhlasové kroniky i s jejich rozsáhlou fotodokumentací.

Výherci soutěže o jízdu v závodní automobil Jaguár F type cabrio si užili vítr ve vlasech a dle jejich slov, to stálo za to.

Všem návštěvníkům bychom rádi poděkovali, že přišli, byli s námi a užili si to. Těšíme se na další  setkávání s posluchači.

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.