Rozhýbat Plzeňany - to je úkol dalšího ročníku akce Move Week

22. září 2015

Lidé mají tento týden možnost vyzkoušet si například badminton, beach volejbal, stolní tenis nebo celou řadu dalších sportů, nezaplatí za to ani korunu.

Move Week, tedy týden v pohybu, je celoevropská kampaň, která propaguje zdravý životní styl a hlavně pravidelné sportování. V západočeské metropoli stejně jako v mnoha jiných městech probíhá od 21. do 27. září, aktivně se do ní mohou zapojit lidé z Plzně a okolí. Stačí si vybrat sport, který je láká a který by si chtěli vyzkoušet. Pak už si zájemci jen vyberou vhodný den a mohou vyrazit na sportoviště doubraveckého Sokola v Hřbitovní ulici. Ten se k akci Move Week připojil stejně jako loni.

Nabídka sportů je bohatá - beach volejbal, stolní tenis, badminton, jóga, cvičení pro seniory, petanque nebo třeba nohejbal. Lidé se mohou přijít i jenom podívat, ale samozřejmě by se mělo hlavně cvičit a bavit se. Loni se akce Move Week v rámci celé Evropy zúčastnil přibližně milion cvičících z 38 zemí. V Česku se v 27 městech konalo téměř čtyřicet akcí pod záštitou České obce sokolské, která patří k hlavním koordinátorům.

Na různých místech se lze připojit k akci Move week různě. Někde jde o jednodenní, jednorázovou akci, v Plzni na Doubravce ale mohou lidé cvičit celý týden. Připraveny jsou hned tři speciální akce. Jednou z nich je například škola správné chůze, která probíhá ještě dnes do 18:30 a zítra 23. září od 9:00 do 11:30. Ve spolupráci s katedrou fyzioterapie si lidé mohou nechat prohlédnout plosky nohou nebo si vyzkoušet nordic walking, tedy chůzi s holemi. Ve čtvrtek 24. září od 17:00 hodin pak dojde i na soupeření s jedním z nejznámějších plzeňských házenkářů - gólmanem extraligového Talentu Radkem Motlíkem.

Další informace o akci Move Week v Plzni najdete zde.

autor: jnm
Spustit audio