Rybník Babylon se dočká dalších úprav

27. červenec 2022 21:00, aktualizováno

Jedním z nejoblíbenějších míst ke koupání na Domažlicku je už od první republiky rybník Babylon. V posledních letech tam omezovaly provoz dotační podmínky související s jeho odbahněním. Letos už se vrací do běžného rekreačního provozu.

Babylon se postupně vrací k plnému rekreačnímu využití. Letošní návštěvnost je veliká. Přímo na pláži je nově dostupné občerstvení a došlo také k doplnění dětských prvků. Rozšířilo se množství laviček a opalovacích míst a vyměněna byla také skluzavka. I sportovci u Babylonu najdou využití. V areálu je místo na plážový volejbal a hřiště s asfaltovým povrchem.

Aquapark s tobogany ne

V nadcházejících letech by se měla uskutečnit celková revitalizace koupaliště. Rozsah revitalizace by měl vycházet z historického a kulturního odkazu z minulosti. „Nesmí dojít k necitlivému zásahu do stávajícího vybavení a k vytvoření něčeho, co by nenávratně poškodilo dané místo,“ sdělil místostarosta Domažlic Radek Wiesner.

Areál čeká oprava střechy na historické budově kabin a upravení břehu do podoby prvorepublikového koupaliště. Místo betonových obrub by byla vytvořena bezbariérová pláž s využitím písku ze dna rybníka. Navráceny by měly být i lodičky a šlapadla. Další rozvoj bude otázkou ekonomických možností města.

autoři: Veronika Krátká , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio