Setkání s obyvateli Plzeňského kraje hodnotí prezident Zeman kladně

16. květen 2014

Obědem a tiskovou konferencí na zámku Zbiroh zakončil prezident Miloš Zeman třídenní návštěvu Plzeňského kraje. V celkem osmi městech se setkal s politiky i dalšími osobnostmi, na náměstích pak promlouval k tisícům občanů.

„Zajímavé je, že tentokrát už se nevyskytovali lidé s negativními transparenty, jejichž kvalitu nechci hodnotit, že atmosféra je stále přátelštější a přátelštější. Pokud jde o Plzeňský kraj, byla více než přátelská ve všech městech, která jsem navštívil,“ pochvaluje si hlava státu.

V Plzeňském kraji Zeman diskutoval o aktuálních problémech. Například za největší nedostatek Tachovska považuje chybějící nemocnici akutní péče.

Spolu s hejtmanem a starosty dnes proto hledali řešení, jak regionu pomoci. Rozumné by podle prezidenta bylo obnovit nemocnici v Plané, jejímuž majiteli se několik let nedaří dohodnout úhradu akutní péče s pojišťovnami.

„Vím, že nový pavilon využíván je, starý pavilon využíván není. Podstata řešení by měla spočívat v tom, že by byla revitalizována nemocnice v Plané u Tachova,“ navrhl Zeman.

Na počátku června přijede do Tachova ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček z ČSSD. Starostové se s ním budou snažit dohodnout, za jakých podmínek by bylo možné nemocnici v Plané otevřít.

autor: lum
Spustit audio