Sjízdnost v Plzeňském kraji komplikuje nový sníh

9. únor 2013

Situaci na silnicích v Plzeňském kraji komplikuje od časného rána sněžení a sněhové přeháňky. Místy napadlo až deset centimetrů nového sněhu. Všechny silnice v kraji jsou s opatrností sjízdné, na vozovkách leží zbytky sněhové břečky po chemické údržbě.

V Plzeňském kraji napadlo několik centimetrů nového sněhu. Nejvíce srážek bylo přes noc v oblasti Plzeň-město, severní Plzeňsko a Tachovsku, kde připadlo 7 až 10 centimetrů sněhu.

V kraji stále drobně sněží, všechny silnice jsou sjízdné. Silničáři mají v terénu veškerou techniku, řidičům ale doporučují maximální opatrnost, jak říká krajský dispečer zimní údržby Jiří Slapnička:

„Některé silnice třetí třídy, které se udržují drtí, tam v každém případ pojedete jen po bílém povrchu – možná zpluhovaném.“

„Hlavně je třeba dávat pozor na Plzni-Severu v okolí Mladotic. Došlo tam k nehodě sypače, musí čekat na policii, takže v tomto území se údržba zdržuje, protože ho musí nahradit ostatní,“ dodal Slapnička.

Na Klatovsku, Domažlicku či jižním Plzeňsku většinou nespadlo tolik sněhu, i tam jsou silnice většinou se zbytky sněhové břečky po chemické údržbě.

Na dálnici D5 mohou být podle Ředitelství silnic a dálnic zbytky rozježděného sněhu. Řidiči by měli věnovat jízdě zvýšeno pozornost.


Zvětšit mapu
autoři: čer , mkp
Spustit audio