Školáci se poslední den loučili tradičními akcemi

1. červenec 2021 09:30, aktualizováno

Žáci posledních ročníků se loučili se základní školou. Děti ze Základní školy Montessori Plzeň vsadily na divadelní představení pro rodiče a spolužáky. ZŠ v Čapkově ulici v Klatovech opouštěli deváťáci špalírem.

Mladší žáci s vysvědčením v ruce vytvořili špalír, který se vinul z druhého patra do přízemí Základní školy v Čapkově ulici v Klatovech. Za potlesku zhruba 400 mladších spolužáků školu opustili žáci devátých ročníků. Měli ve třídách skvělý kolektiv a opustit základní školu pro ně není jednoduché.

I přesto, že většinu roku strávili žáci na distanční výuce, o tradiční poslední akce se nenechali ochudit. „Myslím si, že to pro ně bylo těžké. Jsou zvyklí na sociální kontakt a ten jim v době covidu chyběl,“ poznamenal třídní učitel Miroslav Šůs, který své třídě složil na rozloučenou písničku.

Divadelním představením se loučily děti ze ZŠ Montessori Plzeň

Inspirací pro divadelní představení byl pro žáky školy Montessori jejich výlet na Domažlicko. Rodičům a spolužákům tak zahráli pohádku v chodském nářečí. Pohádka pobavila děti i dospělé. Školáci si poté sedli ve třídách do kruhu na koberec a ředitelka školy Gabriela Vicendová jim rozdala vysvědčení. Při přebírání vysvědčení rozdávaly děti třídním učitelkám nezbytné kytičky a dárky.

autoři: Jitka Englová , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio