Sokol v Doubravce láká v pátek a v sobotu na sportovní aktivity

26. září 2018 16:15

Sokol v Plzni Doubravce prodloužil každoroční podzimní akci, během které Sokolové otevírají svá sportoviště široké veřejnosti. Zdarma si můžete přijít zasportovat v pátek 28. září.

Sokol spolu v pohybu je akcí, která každoročně na podzim nabízí bezplatný vstup do probíhajících pravidelných cvičebních a tréninkových aktivit. Doubravecký Sokol v Hřbitovní ulici letos akci o týden prodloužil a všechna sportoviště se tu zdarma otevřou i v pátek 28. září. Vyzkoušet si tady můžete mnoho sportovních disciplín, třeba stolní tenis, badminton nebo beach volejbal. V sobotu 29. září pak sokolové připraví dětské odpoledne a společenský večer.

„Lidé si budou moci vyzkoušet antukové a beachové kurty, hernu stolního tenisu nebo tělocvičnu, kde se hraje badminton,“ zve Milada Nováková z doubraveckého Sokola. „V sobotu odpoledne připravíme program pro děti, bude tady skákací hrad, terče na házení a lanové prvky. Rodiče si budou moci připomenout hry svého dětství, zaskákat si panáka nebo zahrát ruské kuželky,“ dodala. Své stanoviště bude mít na dětském odpoledni i Nadace sportující mládeže. Maskot - Zelený žabák - pozve děti na hrátky s míčem, švihadly a ověří jejich obratnost.

Večer oslaví sokolové 115. založení jednoty

Večer pak budou na programu i vystoupení hudební, na kterých se představí několik členů tělovýchovné jednoty, kteří se kromě sportu věnují i umění. Noc doubravecké sokolovny bude současně i oslavou 115. výročí založení tělocvičné jednoty. „Vystoupí bratři Kosové, zazpívá nohejbalista Matěj Vaník z kapely La Gioia a představí se také hráč na akordeon Petr Vacek,“ prozradila Milada Nováková.

autoři: Jan Markup , Michaela Svobodová
Spustit audio