Sokolovští si mohou vynahradit špatné léto v bazénu s tobogánem

Letošní léto přišlo skutečně za pět minut dvanáct, takže přes prázdniny nebylo mnoho příležitostí užívat si u vody. Sokolovští si to však mohou od 9.září vynahradit. Po rekonstrukci se otevírá krytý bazén s řadou vodních atrakcí a především stometrovým tobogánem, který vzhledem ke své délce vede zčásti mimo budovu bazénu. Uvnitř jsou pouze věž a dojezd.

Obrovskou výhodou je, že tobogán neústí přímo do bazénu, ale v odděleném bazénku. Ocení to především ti, kteří si přijdou zaplavat, nebudou se muset bát, že jim rozjetý jezdec skočí z tobogánu přímo na hlavu. Vybavení krytého bazénu pak doplňuje standardní vybavení - dětské brouzdaliště, chrliče vody a vířivky. Pro návštěvníky jsou k dispozici také solárium a služby maséra. Rekonstrukce se však týkala ještě jedné věci, která není na první pohled vidět, přesto byla pro další provoz rozhodující. Bylo totiž nutné opravit vanu bazénu, která už netěsnila a voda z ní prosakovala.

Tobogan

Oprava bazénu stála 30 miliónů korun, přitom 8 miliónů se podařilo získat z programu Interreg Evropské unie. Zbytek pak dalo město Sokolov, které je stoprocentním vlastníkem společnosti Sokolovská bytová, jenž bazén provozuje. Tyto náklady, zlepšení nabídky služeb a v neposlední řadě rostoucí ceny energií však vedou ke zvýšení vstupného. Nárůst by neměl přesáhnout 20 procent, ovšem pouze u první hodiny, která bude stát 50 korun. Druhá hodina je o deset korun levnější a třetí už se neplatí. Celodenní vstupenka tak vyjde na 90 korun. To je v Karlovarském kraji stále bezkonkurenční cena. V zařízeních nabízejících srovnatelné služby totiž stejnou cenu zaplatí za pouhou jedinou hodinu. Proto se dá očekávat, že sokolovský krytý bazén nadále zůstane vyhledávaným sportovním a rekreačním centrem především pro rodiny s dětmi.

Na tobogánu
autor: Jiří Brechličuk
Spustit audio