Spolek Ulice Plzeň pomáhá už 15 let

6. listopad 2017

Oslavy kulatého výročí proběhnou tento týden na Jižním nádraží v prostorách Moving Station. Na programu jsou odborné diskuze, koncerty, dokumenty i divadelní představení.

Posláním Spolku Ulice Plzeň je poskytovat sociální a zdravotní služby lidem ohroženým závislostí a poskytujícím komerční sexuální služby. Cílem je snižovat kriminalitu a chránit veřejné zdraví a také vzdělávat.

Spolek provozuje dva základní programy. Prvním je terénní program, který je zaměřený na terciární prevenci drogových závislostí a prostituce, druhým je substituční centrum Plzeň, které se zabývá léčbou opiátových závislostí. Všechny služby jsou veřejně přístupné a poskytované bez zbytečných odkladů a spolek při poskytování služeb dodržuje zásady jako bezplatnost, zachování důstojnosti nebo individuální přístup.

Od pondělí do pátku budou na programu odborné diskuze a přednášky, koncerty, dokumenty, divadlo i prodejní výstava fotografií. Chybět nebudou ani dokumentární filmy Bohdana Bláhovce.

Svět drogově závislých a nástrahy ulice

Program začne dnes v devět hodin a rozjede se celá řada přednášek a diskusí. Například doktor Petr Popov rozebere historii a současný stav substituční léčby v České republice, doktor Milan Beniš představí spolupráci Psychiatrické kliniky a Substitučního centra Plzeň nebo doktor Václav Hejda bude mluvit o novinkách v léčbě žloutenky typu C, kterou se závislí lidé často nakazí. Odpolední panelová diskuse se pak zaměří na aktuální stav péče o závislé v České republice, respektive v Plzeňském kraji a na možnosti spojené s reformou psychiatrické péče.

Kromě přednášek a diskusí je připravený i zajímavý kulturní program. Vernisáží začne fotografická výstava s názvem Prostě člověk a uskuteční se dva koncerty. Zahraje plzeňská skupina Vražda krásy a pak vystoupí formace Tragicomedy rock z Plzně.

autor: jik
Spustit audio