Sportovní klub Neslyšících Plzeň otevřel nový areál

19. září 2023 19:15, aktualizováno

Poličky plné pohárů a dalších trofejí zdobí novou klubovnu neslyšících sportovců v Plzni na Košutce. Kromě ní mají k dispozici nové hřiště na volejbal, futsal nebo pétanque.

Plzeňští neslyšící sportovci už zase mají kde trénovat. Jejich původní zázemí v Lobzích před několika lety vyhořelo. To, co zbylo, pak muselo ustoupit nově budované silnici. I proto město postavilo neslyšícím úplně nový sportovní areál. Vznikl nedaleko konečné autobusů v Plzni na Košutce vedle centra Krašovská. Využívat ho bude přibližně 180 handicapovaných sportovců, kteří jsou v soutěžích velmi úspěšní. Poličky v klubovně zdobí poháry za šipky, futsal, lední hokej, pétanque, rybaření i střelbu. U nového areálu může zaparkovat 22 osobních aut a jsou tu také dvě místa pro imobilní řidiče.

„Je to výjimečný projekt a myslím, že ostatní kluby budou tomu plzeňskému areál jen závidět. A máme ještě jednu dobrou zprávu – kromě investice přes 45 milionů korun jsme schválili také mimořádnou dotaci ve výši 200 tisíc korun na nábytek a další vybavení,“ uvedl plzeňský radní pro sport Tomáš Morávek.

autoři: Jan Markup , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio