Štafetový pořad Česko - země neznámá přiblíží Landek

22. duben 2006
Česko – země neznámá

Nový štafetový pořad Českého rozhlasu "Česko - země neznámá" si klade za cíl objevovat dosud málo známé či úplně skryté pamětihodnosti České republiky. Reportéři Českého rozhlasu se tak vydávají za příběhy památek, věcí, přírodních krás a lidí v nich a kolem nich.

Český rozhlas Ostrava je autorem čtvrtého dílu pořadu přibližující historii, nejen hornického, Landeku. Ostravský pořad bude odvysílán v síti regionálních stanic Českého rozhlasu v neděli 23. dubna.

Logo

Na základě tipů ze všech čtrnácti regionů České republiky byla sestavena putovní mapa dbající na teritoriální i tématickou pestrost. Na každý kraj tak letos připadají tři pořady. Autoři jednotlivých dílů vystupují v roli průvodce, který posluchači nabízí informaci zprostředkovanou osobním svědectvím. Cílem každého dílu je vzbudit nejen zájem posluchačů o poslech, ale také touhu poznat představené místo na vlastní oči.

Český rozhlas Ostrava vysílá tyto pořady premiérově vždy v neděli od 10:15 hodin, reprízu pak následující sobotu od 18:05. Redaktorka Romana Kubicová je za Český rozhlas Ostrava autorkou všech tří dílů. Ty budou v síti regionálních stanic Českého rozhlasu odvysílány v termínech 23. dubna, 30. července a 5. listopadu.

Nový pořad Českého rozhlasu Česko - země neznámá má stopáž 25 minut a první díl byl odvysílán již v neděli 2. dubna.

autor: Daniel Martínek
Spustit audio