Startuje nejvyšší česká hokejová soutěž, Plzeň přivítá Karlovy Vary

11. září 2015

První kolo a hned západočeské derby, přesně takhle dnes začne nový ročník hokejové extraligy.

Dlouhý hokejový půst končí. Na sedmi stadionech dnes 11. září začíná nový ročník extraligy. Fanoušci ze západu Čech se hned v prvním kole dočkají derby mezi plzeňskými Indiány a karlovarskou Energií. Obvykle jsou tyto zápasy vyrovnané a velice tvrdé, to se očekává i dnes.

„Náročné utkání, myslím fyzicky. To bude nahoru, dolů, oni mají mladý manšaft, který bruslí, napadá. Myslím, že my se tady tomu musíme přizpůsobit, hrát dobré obrany, ale musíme taky být agresivní, udělat si šance," řekl karlovarský obránce Radim Bičánek.

Bičánek je jedním z nejstarších mužů extraligy, právě dnes načne svoji 23. sezónu. Oba týmy se moc dobře znají. Narazily na sebe i v přípravě, z vítězství se radoval pokaždé někdo jiný. O poměrné vyrovnanosti obou celků je přesvědčený i plzeňský útočník Miroslav Indrák. Byl to právě jeho útok, kterému se ve vzájemných přípravných zápasech proti Energii dařilo.

„Mají dobrou obranu, těžko se tam přes ně chodí. Musíme si nastřelovat puky, dohrávat je a bojovat. My se budeme snažit všechno cpát do brány, nehrajeme špatně," uvedl Miroslav Indrák.

Indiáni chtějí v této sezoně vylepšit svoji střeleckou produktivitu

Největší plzeňskou bolístkou v přípravných zápasech i v minulé sezóně byla právě mizerná střelecká produktivita. Indiáni se neprosazovali. Obvykle jejich střelecký účet skončil na třech brankách. O to důležitější bude forma gólmanů Matěje Machovského a Patrika Polívky. Jak jsou připraveni, ukáže možná už dnešní první zápas.

„Všichni mají hodně sil, bude tam asi veliké nasazení od obou manšaftů. Už v té přípravě vždycky to bylo o gól, nebo vyrovnané, nebo na nájezdy, takže očekáváme něco podobného. Samozřejmě jsme se na to připravili, abychom chyb udělali co nejmíň a abychom ten zápas zvládli," potvrdil plzeňský kouč Michal Straka.

Karlovarské Energetiky čeká na úvod sezóny poměrně těžký los. Po Plzni Třinec, Brno, Sparta a Pardubice. Derby s Plzní začne na plzeňském zimním stadionu dnes 11. září v 17:30 a slavnostně ho zahájí americký hasič Tiernach Cassidy, který přesně před čtrnácti lety zasahoval u pádu dvojice mrakodrapů Světového obchodního centra v New Yorku.

autor: jnm
Spustit audio