Středeční Noční linka: Oblíbené jídlo

3. září 2025

Existuje pokrm, který máte rádi už od dětství? Máte ho spojený například s nedělním oběděm, který pro rodinu připravovala maminka? Co je tím vaším „nej“ jídlem a proč? Měnily se vaše chutě postupem doby nebo zůstaly stejné? Umíte si vaše oblíbené jídlo sami uvařit? Jaká jídla si připravujete nejraději? Jste příznivci jednoduchých pokrmů nebo si s nedělním obědem dáte práci? Připravujete rádi i bezmasá jídla?

Pokrm je potravina nebo směs potravin, která je určitým způsobem upravena a připravena ke konzumaci. Příprava některých pokrmů může být relativně složitá, příkladem může být svíčková pečeně, u jiných velmi jednoduchá, příkladem je omyté jablko.

Na vaše příběhy se v dnešní Noční lince z Prahy už teď těší Jana Chládková.

Můžete volat do studia Českého rozhlasu na telefonní číslo 731 800 900 nebo napište na e-mailovou adresu: linka@rozhlas.cz, případně využjte webový formulář www.rozhlas.cz/linka.

Spustit audio

Nejposlouchanější

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.