Středeční Noční linka: Oblíbené jídlo
Existuje pokrm, který máte rádi už od dětství? Máte ho spojený například s nedělním oběděm, který pro rodinu připravovala maminka? Co je tím vaším „nej“ jídlem a proč? Měnily se vaše chutě postupem doby nebo zůstaly stejné? Umíte si vaše oblíbené jídlo sami uvařit? Jaká jídla si připravujete nejraději? Jste příznivci jednoduchých pokrmů nebo si s nedělním obědem dáte práci? Připravujete rádi i bezmasá jídla?
Pokrm je potravina nebo směs potravin, která je určitým způsobem upravena a připravena ke konzumaci. Příprava některých pokrmů může být relativně složitá, příkladem může být svíčková pečeně, u jiných velmi jednoduchá, příkladem je omyté jablko.
Na vaše příběhy se v dnešní Noční lince z Prahy už teď těší Jana Chládková.
Můžete volat do studia Českého rozhlasu na telefonní číslo 731 800 900 nebo napište na e-mailovou adresu: linka@rozhlas.cz, případně využjte webový formulář www.rozhlas.cz/linka.
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.