Středeční Noční linka: Píseň mého srdce

5. říjen 2022

Říká se, že i hudba a píseň mohou léčit, jakou osobní zkušenost s tím máte vy? Jakou hudbu rádi posloucháte? Máte vyhrazené místo, kde si ji vychutnáte? Preferujete určitý styl hudby nebo dělíte hudbu na tu, co se vám líbí, případně nelíbí? Máte oblíbeného interpreta, skladatele, textaře? Navštěvujete koncerty svých oblíbenců? A co festivaly, jezdili jste na ně či stále jezdíte?

Před šedesáti lety vyšel ve Velké Británii první singl skupiny Beatles s písní Love Me Do. Moje osobní zkušenost s hudbou je taková, že když poslouchám či ji sama provozuji, zapomenu alespoň na chvíli na všechny starosti a ponořím se do krásných melodií a textů. Mezi moje úplně první desky patřilo LP švédské skupiny ABBA, která patří dodnes mezi mé oblíbené. Z klasické hudby to bylo Čtvero ročních dob Antonia Vivaldiho.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.