Šumavu navštíví ministr životního prostředí v demisi Tomáš Podivínský

23. srpen 2013

Na Šumavu míří ministr životního prostředí v demisi Tomáš Podivínský. Plánuje tady návštěvu několika obcí a sejde se i s místními starosty.

Během dne se ministr zaměří hlavně na problémy, kterým se chce ještě po dobu svého působení na ministerstvu věnovat. V rámci své první oficiální návštěvy Šumavy navštíví například Novou Pec, Kvildu a Modravu.

„Tady chce místním představit svůj nový pohled na řešení problémů, které Šumavu dlouhodobě trápí. Těmi problémy jsou například současný stav vyjednávání o přijetí budoucího zákona o NP Šumava, česko-rakouská mezinárodní dohoda o postupu proti kůrovci na společné hranici, propojení lyžařského areálu Hochficht lanovkou konečně i z české strany, a zpřístupnění cesty k hraničnímu řechotu s Bavorskem Modrý sloup,“ říká mluvčí národního parku Šumava Pavel Pechoušek.

Nejen o zmíněných tématech bude ministr v demisi diskutovat mimo jiné s místními starosty a dalšími zástupci Svazu obcí Národního parku Šumava.

Během dne pak ministr také navštíví například prameny Vltavy, vrchol Hraničníku, lokalitu na Ztraceném u Modravy, Luzenské údolí nebo Poledník.

autor: en
Spustit audio