Tachovem projela masopustní spanilá autojízda

Kvůli protiepidemickým opatřením zrušili v Tachově tradiční masopustní průvod. Oslav se ale nechtěli vzdát a aby byla dodržena přísná hygienická opatření, připravili masopustní spanilou autojízdu.

Masopustní jízda v Tachově

Kvůli protiepidemickým opatřením jsou masopustní průvody většinou zrušené. V Tachově si ale strojení a převlékání do masek nechtěli nechat ujít ani letos, a tak místo tradičního průvodu projely masky městem v rouškách v nazdobených autech.

Od tachovského městského úřadu se vydal v sobotu v odpoledních hodinách na projížďku ulicemi a sídlišti masopustní konvoj tvořený šesti nazdobenými vozidly. Alegorické vozy byly ozdobené fáborky a vezly maskované posádky. Jedno z aut mělo na střeše necky s prasetem, další například letadlo. Průvod uzavíral kabriolet řízený smrtkou s kosou.

Masopustní jízda v Tachově

Organizátoři dopředu vyzvali všechny obyvatele, aby se neshlukovali a neshromažďovali. Většina obyvatel jen mávala netradičnímu průvodu z oken svých domů. Jedno z vozidel řídil medvěd, v dalším seděl třeba šašek nebo kuchařka.

Masopustní autojízda projížděla celým Tachovem třikrát dokola, aby měli všichni možnost si masky v ozdobených autech vyfotit, poveselit se a užít si zvláštní netradiční masopust bez alkoholu a v rouškách.

autoři: Lukáš Milota , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio