Tak jsme druzí, no a co!

21. květen 2018

Házenkáři plzeňského Talentu mají extraligové stříbro. Ve finálové sérii plné emocí i tvrdých zákroků nestačili na skvělé a kreativně hrající Karvinou. Ta zvítězila 3:1 na zápasy a mohla po osmi letech slavit mistrovský titul. Michal Tonar mladší dal Karviné ve čtvrtém zápase devět branek a byl nejlepším střelcem Plzně. Ani to ale domácím nepomohlo.

Přišla plná hala, za to bych chtěl fanouškům moc poděkovat, že nás v tom nenechali za vlastně rozhodnutého stavu 0:2, který jsme si z Karviné přivezli. Pořád nám věřili a za to jsem jim strašně vděčný. O to nás to všechno víc mrzí, že jsme si tu sezónu neprodloužili a nemohli jsme bojovat až do posledního zápasu.

Loni jste ve finále prohráli s pražskou Duklou? Je to teď právě proto ještě o něco větší zklamání?

Co k tomu říct. Ve druhém poločase už jsme se dostali do vedení, byli jsme na koni, věřili jsme, že je to v našich silách. Bohužel se pak vždycky něco stane a srazí nás to do kolen. Stojí nás to hrozně sil a ty nám pak v závěru chyběly.

Přesto jste dokázali smazat šestibrankové manko. Zdálo se, že tým šlape na 120 procent.

Asi ano. Na začátku jsme se věnovali jiným věcem než házené. Byly tam nějaké zákroky za hranicí, jak z naší tak z karvinské strany. Padly dvě červené karty. Pak jsme začali hrát a Karviná s námi měla problémy. Drželi jsme se stále na dostřel, jenže, bohužel, jsme zase druzí.

V čem byla Karviná ve finálové sérii lepší? Byl to ten pomyslný jeden gól, o který čtvrtý finálový zápas vyhrála?

V play-off rozhodují maličkosti a Karviná je mančaft pro play-off. V minulých letech to dokázali několikrát za sebou. Vrátili se tam zkušení kluci a především v play-off vytáhli tu nejsilnější zbraň – útok v sedmi hráčích bez brankáře. Tady v Čechách na to nejsme zvyklí a dá se říct, že až s námi měli trošku problémy, donutili jsme je na naši hru nějak reagovat. Bylo na nich vidět, jak moc chtěli vyhrát. To my pochopitelně také, ale máme půlku nového mančaftu, nového trenéra.

V obou domácích zápasech proti Karviné jsme museli v prvních poločasech dotahovat náskok soupeře. Čím to bylo?

To se s námi táhlo celou sezónu. V minulých sezónách jsme přitom právě v tomhle dominovali, už v prvních poločasech jsme tu rozhodovali o zápasech. Letos to bylo takové ospalé, přesto jsme se vždycky dokázali do zápasu dostat. Nevím, čím to je. Prostě jsme druzí a příští rok to musíme zlepšit.

A budete u toho?

Uvidíme, do konce června mám smlouvu a doufám, že už pak budu vědět co dál. Už to tady jednou bylo, určité náznaky, že bych mohl odejít. Netajím se tím, že mě zahraničí láká. Jsem tu nějaký osm, devět sezón a cítím na sobě, že potřebuji změnu. Sice se teď změnil trenér (Martina Šetlíka nahradil Michal Tonar starší, pozn. red.), ale uvidíme.

Když se člověk ohlédne za těmi uplynulými měsíci. Byla to úspěšná sezóna?

Určitě úspěšná sezóna. Vyhráli jsme Český pohár. Vrátili jsme ho po 20letech do Plzně. A byli jsme zase ve finále, kousek od toho zlata. Teď je to ohromné zklamání, ale časem tuhle sezónu určitě doceníme.

autor: jnm
Spustit audio