Tipy na víkend v Plzeňském kraji: Den ve vzduchu, Festival Treffpunkt, Půlmaraton Plzeňského kraje, Plzeňský festival vína

Tento víkend je opravdu nabitý atraktivními akcemi: Den ve vzduchu, Festival Treffpunkt, Burger Street Festival, Plzeňský festival vína a samozřejmě Půlmaraton Plzeňského kraje. Podívejte se na naše tipy a pozvánky.

Den ve vzduchu

Den ve vzduchu se na letišti aeroklubu Plasy koná 27. a 28. dubna. Hlavní program nabídne podívanou na moderní i historické skvosty, nejlepší akrobatické piloty a skupiny. Hlavními taháky budou armádní stíhačky SAAB JAS-39 Gripen, druhoválečný North American P-51 D Mustang, akrobatický pilot Martin Šonka, unikátní akrobatický vrtulník z Rakouska a poprvé v ČR francouzský Fouga CM.170 Magister. Český rozhlas Plzeň po oba dva dny odvysílá přímo z letiště pořad Žijeme tu s vámi speciál, a to od 11 hodin.

Festival Treffpunkt

Festival Treffpunkt, letos již desáté tradiční česko-bavorské setkání u stylové hudby, dobrého piva a chutného jídla, se uskuteční 25. až 27. dubna v DEPO2015 v Plzni. Ve čtvrtek 25. dubna zahrají Bavarian Connection z Regensburgu, vystoupí také letos populární kapela Gletscherfetzer XXL a na sobotní večer pořadatelé připravili opravdovou specialitu: dívčí párty-band Mädchenalarm! Kromě zmíněných bavorských skupiny, budou na programu další české kapely a další doprovodný program.

Plzeňský festival vína

Na tradiční místo U Branky se sjedou v pátek a v sobotu 26. a 27. dubna vinaři z různých vinařských podoblastí Čech a Moravy. Součástí akce bude i food zóna s rozmanitou nabídkou pokrmů i bohatý kulturní program. V něm vystoupí ATMO music, Jakub Děkan & band, cimbálová muzika Vincúch a na závěr DJ Laaw a DJ Danda. Vstup je zdarma, otevřeno bude po oba dva dny od 13 do 22 hodin.

Burger Street Festival Plzeň

Tradiční festival pouličního jídla hostí nádvoří plzeňského pivovaru od pátku do neděle 26. - 28. dubna. V nabídce budou nejen burgery, ale i hranolky, nachos, makronky, churros, zmrzlina, káva a další.

Půlmaraton Plzeňského kraje

Půlmaraton Plzeňského kraje startuje v sobotu 27. dubna před areálem Škodaland v Plzni v 10 hodin. Trasa půlmaratonu vede přes Litice, Šlovice, Dobřany, Lhotu a zpět k vodní nádrži České údolí. Součástí závodu jsou i další doprovodné běhy – krajská desítka, krajská pětka, týmové běhy a DAIKIN dětské běhy. O hudební doprovod se postará skupina SEMTEX. Děti se vydovádějí na obří nafukovací překážkové dráze a skákacích hradech. Připravena bude horolezecká stěna i malování na obličej. Novinkou jsou sportovní stanoviště Krašovská Aktivity centra Plzeň. Brány areálu se v den závodu otevřou v 7:30.

Víkend pro Prácheň

Spolek „Prácheň žije!“ připravil na 26. až 28. dubna program pro všechny generace. V pátek od 18 hodin bude Společenské setkání "Prácheň žije!" v Kulturním domě Velké Hydčice. Sobota přinese odpolední zábavu zejména pro rodiny. Ve 14 hodin bude na Mírovém náměstí v Horažďovicích zahájena pátrací hra Prácheň žije!. Účastníci se vydají na trasu dlouhou cca 2,5 kilometru s hravými úkoly. Odpoledne od 16 hodin se v kostele sv. Klimenta na Práchni koná přednáška archeologa Martina Ptáka. V neděli od 15 hodin se kdokoli může účastnit veřejné debaty o budoucnosti Práchně v Divadelním sále muzea.

autor: iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio