Tipy na víkend v Plzeňském kraji: Ptačí sobota, Karel IV. na Radyni, odemykání Otavy

Tento víkend můžete vyrazit na Ptačí sobotu do zoo, na zahájení sezony na Radyni nebo na jarní pochod kolem Boleveckých rybníků. Podívejte se na naše tipy a pozvánky.

Z Rybárny na Sofronku

Na akci zve Správa veřejného statku města Plzně. Koná se v sobotu 6. dubna. Start bude od 10 do 14 hodin na Rybárně u hráze Boleveckého rybníka. V místě startu bude otevřena výuková vodní zahrada. Trasa povede kolem Boleveckých rybníků. Dlouhá bude zhruba 4 km a účastníky pochodu na ní čekají různé úkoly. Cestou lze navštívit městské sádky u rybníka Košináře nebo dolní areál Arboreta Sofronka, který bude zpřístupněný od 11 do 17:30. Trasa je vhodná pro kočárky i vozíčkáře. Konec akce s možností opékání s sebou donesených buřtů bude u tzv. pískové učebny v horní části Arboreta Sofronka.

Žebřík

Vyhlášení 32. ročníku proběhne 5. dubna v DEPO2015. Na finálovém večeru můžete na dvou scénách očekávat pětihodinovou finálovou show s předáváním hudebních cen nejlepším česko-slovenským interpretům a kapelám v devíti kategoriích.

Ptačí sobota

V sobotu 6. dubna nabídne Zoologická a botanická zahrada města Plzně u příležitosti Mezinárodního dne ptactva Ptačí sobota. Akce se skuteční v centrální části areálu mezi hlavní pokladnou v ulici Pod Vinicemi a Tropickým pavilonem od 10 do 17 hodin. Programu určenému především pro rodiny s dětmi bude vévodit populární naučná stezka. Nositelé ptačích jmen mají do zoo v sobotu 6. dubna vstup se slevou.

Odemykání Otavy

Vodáci jsou zváni v sobotu 6. dubna do kempu Sušice. Sraz je v 11 hodin. Následuje splutí úseku řeky ze Sušice do Žichovic ř.km – 82,3. V případě příznivého počasí lze dojet až do Horažďovic ř.km – 72,6. Možnost zapůjčení lodí a vybavení za symbolickou cenu. Občerstvení a hudba zajištěny.

Zahájení sezóny na Radyni

Tradiční zahájení turistické sezóny na Radyni s oživenými prohlídkami s Karlem IV. a jeho družinou se koná v sobotu 6. dubna. Přijít můžete mezi 14. a 16. hodinou.

Charitativní koncert

Koncert pro útulek

Zveme vás na tradiční charitativní koncert, který se koná v neděli 7. dubna od 14 hodin v Útulku pro zvířata v nouzi v Daimlerově ulici. Užijete si skvělou hudbu a zároveň pomůžete potřebným. Prohlédnete si odchytový vůz, čtyřkolku a seznámit se můžete i se zvířaty, která v útulku aktuálně žijí. Ti nejmenší se mohou pobavit na skákacím hradu a pro všechny je přichystané občerstvení.

autor: iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio