Tipy na víkend v Plzeňském kraji: Valentýnský běh, rande na zámku, zabijačka na Šídlováku

Tento víkend můžete zajít na vepřové hody na Ranč Šídlovák nebo na rande na zámek Hradiště. Milovníci běhání si jistě nenechají ujít Valentýnský běh v Borském parku v Plzni. Podívejte se na naše tipy a pozvánky.

Valentýnský běh

Zážitkově, nezávodní, charitativní Valentýnský běh v Plzni startuje v neděli 18. února ve 14 hodin. Těšit se můžete na valentýnskou pohodovou atmosféru a trasu můžete jít nebo běžet. Prezence začíná ve 13 hodin, trasa měří 3 kilometry. Výtěžek startovného putuje na podporu organizace Pomocné tlapky, na výcvik asistenčního pejska Foresta. 

Na rande do muzea

Zveme všechny zamilované na prohlídku speciálně vyzdobeného zámku Hradiště, který poskytne jedinečné kulisy pro nezapomenutelné rande. Těšit se můžete na partnerský kvíz, výrobu valentýnky, fotokoutek, malou lekci cizího jazyka, procházku v zámeckém parku a vstupné 1 + 1 zdarma. Přijďte oslavit svátek sv. Valentýna do Muzea jižního Plzeňska na zámek Hradiště. Nabídka platí každý den do soboty 17. února.

Zabijačka na Ranči Šídlovák

V sobotu 17. února můžete ochutnat zabijačkové speciality na Ranči Šídlovák. Připraven je hudební doprovod skupiny MHS. V 11:30 začne divadelní masopustní představení pro děti, ve 13 hodin se také představí dobrovolní hasiči z Bolevce. Pro děti bude od 11 hodin připraveno malování na obličej a jízdy na koních.

Přehlídka amtérských divadelníků

Klání divadelních ochotníků

Tradiční Západočeské oblastní přehlídky Sdružení českých divadelních ochotníků s názvem Kandrdásek, Pohárek a Aktovka se konají v sobotu 17. února od 9 hodin v kinosále Horšovský Týn. Čeká vás velké množství monologů a dialogů v kategorii dětí, mládeže a dospělých, letos navíc ještě proběhne soutěž jednoaktových her.

autor: iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Související