Tradici Zpívání koled s Český rozhlasem Plzeň koronavirus nepřerušil

17. prosinec 2020 19:50

Tradiční předvánoční Zpívání koled s Českým rozhlasem Plzeň proběhlo v letošním roce vzhledem k protiepidemickým opatřením netradičně. Zpěváci nezaplnili 16. prosince večer náměstí, ale přesto se zpívalo v mnoha městech Plzeňského kraje.

Zpívání koled s Český rozhlasem Plzeň

Celý program jsme přenesli do vašich domovů živě z velkého činoherního studia ČRo Plzeň prostřednictvím youTube a Facebooku. Společně se sborem Nová česká píseň a jeho sbormistrem Zdeňkem Vimrem jsme si zazpívali dvě oblíbené české koledy Nesem vám noviny a Narodil se Kristus Pán. Nechyběl tak jako každý rok plzeňský ponocný, který večer typickým troubením zahájil i zakončil.

Povídali jsme si také s milými hosty o adventním čase a vánočních zvycích. Naše pozvání přijali emeritní biskup František Radkovský, Ivana Sieberová, etnografka z Vlastivědného muzea dr. Hostaše v Klatovech a také Josef Nejdl, ředitel Muzea Chodska v Domažlicích. Zpívání koled s Český rozhlasem Plzeň tradičně provázel moderátor Stanislav Jurík.

Zpěváci se mohli registrovat a získat svůj pamětní list na webových stránkách www.zpivamekoledy.cz. Celkem bylo staženo 1143 pamětních listů.

Děkujeme, že jste nám zachovali přízeň i v internetovém prostředí. Těšíme se, že Zpívání koled s Českým rozhlasem Plzeň už bude příští rok takové, na jaké jsme zvyklí. Nashledanou na náměstí!

autor: iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio