Tradiční vánoční tramvaj vyjela

4. prosinec 2023 15:25, aktualizováno

V plzeňských ulicích jezdí od pondělí 4. prosince vánoční tramvaj. Svátečně nazdobený vůz se letos od těch z minulých let liší.

Výzdoba tramvaje trvala více než jeden týden. Kromě vnějšího polepu je tramvaj vyzdobena i vnitřním polepem stropu. Především ve večerních hodinách pak vyniknou nové světelné dekorace, kterých je na celé tramvaji umístěno celkem 58.

„Vánoční tramvaj je nedílnou součástí vánoční atmosféry v Plzni a za mě osobně patří k tomu nejlepšímu z celé vánoční výzdoby v našem městě," říká primátor města Plzně Roman Zarzycký.

Jízní řád vánoční tramvaje

„V letošním roce je vánoční tramvaj opravdu nepřehlédnutelná. A to nejen díky novým světelným dekoracím, za které patří poděkování Správě veřejného statku města Plzně, ale také díky novému typu vozu, který jsme pro vánoční tramvaj zvolili. Jedná se o naši nejnovější tramvaj typu 40T, která měří téměř třicet metrů a její kapacita je přibližně o čtvrtinu větší než u tramvaje, která jezdila v minulých letech," říká generální ředitel PMDP Jiří Ptáček.

Do poloviny prosince bude tramvaj nasazována v pracovní dny na linku 1 o víkendech na linky 2 a 4. Po skončení výluky v Koterovské ulici bude tramvaj nasazována v pracovní dny na linku 2 a o víkendech na linku 1 a 4.

autor: Jitka Englová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio